Friday, November 16, 2007

Sata Harddisklerde XP Sorunu

vista

Vista’nın çıkmasıyla yeni alınan bütün bilgisayarlarda Vistayı görür olduk.Adamlar otomatik olarak yükleyip sana veriyorlar ama bunu yaparkende orjinal Vistanın ücretini almayı ihmal etmiyorlar.(Vistayı bize iteliyorlar desek daha doğru olur.)
Bunun dışında sinirimi bozan diğer bir sorunsa yeni aldığınız bir bilgisayara Vista yerine XP yüklemek istediğinizde birsürü sorunla karşılaşıyorsunuz.Bunların başında XP sürücülerini bulamamak geliyor.Sürücüleri indirmek için bilgisayar şirketlerinin sitelerine girdiğinizde bütün sürücülerin Vista için olduğunu göreceksiniz.XP sürücüleri bulmak içinse bayağı bi işkence çekmek zorundasınız.
Hadi sürücüleri buldunuz diyelim bu seferde SATA Harddsiklerde XP sorunu başlıyor.Bunun içinde bi ayar çekmeniz gerekiyor.
Bu tür sorunlar normal bir bilgisaayr kullanıcısının çözebileceği sorunlar olmadığı içinde insanlar Vistayı kullanmak zorunda bırakılıyorlar.
Mademki yeni çıkardığın ürüne(Vistaya) bu kadar güveniyorsun.Neden bunu dayatarak insanların kullanmalarını sağlamak yerine akışına bırakmıyorsun?
Kısacası Microsoft gerçekten satamadığı ürünü çok iyi bir şekilde itelemeyi biliyor.

No comments:

Bu yazıya Not Ver !