Friday, November 16, 2007

MSN Hacklemek ve Hacklenmekten Korunmak !

Msn hack

Herkesi bu aralar (daha doğrusu yıllardır) msn hackleme merakı sarmış.Adresler nasıl hackleniyor ? Adresimi nasıl koruyabilirim? Bu yazı sadece msn hacklemek için genel yöntemleri kapsar,yazının amacı msn adresinizi daha iyi korumanızı sağlamaktır;
Msn hackleme konusunda bir çok yöntem var sırasıyla değinecek olursak;
1.Sahte mail;
Hacklemek istediğiniz kişiye sahte bir mail sayfası yollarsınız kurban gönderdiğiniz sahte sayfayı açar ve giriş yapar.Bu sayfanın normal www.hotmail.com dakinden farkı yoktur.
2.Virüsler;
Kurbanın bilgisayarına msn veya mail yoluyla dosya gönderilir.Kurban dosyayı açtığı an virüs bilgisayarına girer ve kontrolü siz alırsınız.Yani mail hesap şifrelerine erişim sağlarsınız.
NOT:Bu kullandığınız programların içersinde yine aynı tarz virüsler vardır.Yani siz başkasının mailini hacklemeye çalışırken kullanmış olduğnuz programlar sizin adresinizin hacklenmesine neden olur.

3.Bruteforce ;
Bu yöntemden daha önceki yazılarda bahsetmiştik.Programa kurbanın msn adresini yazarsınız ve program teker teker bütün şifreleri dener.Bu yöntemle msn şifresi ele geçirmek 2 saat veya 1 yıl sürebilir.Ve artık bu yöntemçalışmamaktadır.Çünkü hotmail 5 girişten sonra hesabınızı dondurmaktadır.
4.İnternet Explorer Güvenlik Açığı;
Eğer kurban hala internet tarayıcısı olarak İnternet Explorerı kullanıyorsa,kurbana bi link göndererek kurbanın sizin belirlediğiniz siteye girişini sağlayıp adresini çalabilirsiniz

5.Zararlı Siteler;
Bazı sitelerin içine zararlı kodlar yerleştirilir.Siteye girdiğiniz anda size bir pencere açılır “…. yapmak istiyormusunuz?” evet ve hayır butonları koyulur.Evet veya hayıra tıkladığınız anda bilgisayarınzda zararlı kodlar çalışmaya başlar.Böyle sitelerde Evet veya Hayır a tıklamanın bir anlamıyoktur.Her iki yanıtta zaten evet olarak değiştirilmiştir.

Adresimi nasıl Korurum?
1.Yöntemden Korunmak için ;İnternet Explorr yerine başka bir internet tarayıcısı yükleyin.Örnek;Fİrefox ,Opera vs..
2.Yöntemden Korunmak için ;Bilgisayarınıza antivirüs yükleyin ve güncel tutun.Veya başka bir işletim sistemi tercih edin .Linux gibi…

3.Yöntemden Korunmak için;Şifrelerinizi hem sayı hem rakam hemde simgelerden oluşturun örneğin; *tizby*2546 gibi bir şifreyi çözmek aylar sürer ve bu süreye kimse katlanamaz.
4.Yöntemden Korunmak İçin; Bu yöntem sadece İnternet Explorerda çalışır.Yani Opera veya Fİrefox gibi bir tarayıcı yüklemeniz sizi bu tehlikeden korur.
Genel olarak Güvenlik açıkları ve korunma yöntemleri bunlar. Bunları uyguladığınız takdirde Msn adresiniz güvende olur.

No comments:

Bu yazıya Not Ver !